Otsi siit blogist

7/10/2014

We've got spirit - YES, we do!

Te ei kujuta ette, mitu korda ma seda blogipostitust uuesti alustanud olen. Mul paluti lühidalt rääkida YESist, kuid kuidas võtta lühidalt kokku ühte kõige ägedamat rahvusvahelist YFU üritust? Kui te ei tea, mis või kes YES on, siis KUS TE ELANUD OLETE? YES ehk Young Europeans Seminar on viiepäevane seminar Saksamaal, mis on mõeldud kõikidele Euroopast Euroopasse vahetusaastale läinud õpilastele, et nende vahetusaastat natuke pikendada ning kojutulekut kergemaks muuta. Ja eelkõige neid kindlasti harida erinevatel tähtsatel teemadel läbi töötubade ja muude kokkusaamiste.

Minul oli seekord taas olla au rahvusvaheline grupijuht ning toimetada Eestis olnud õpilased YESile ning sealt koos kõikide Eestlastega rõõmsalt bussiga 36h tagasi sõita.

Sel aastal olid korraldajamaadeks Ungari ja Norra ja kuna see oli minule juba neljas YES ning võrdlusmoment on olemas, siis võin julgelt väita, et nad said oma tööga väga hästi hakkama!
YESi on raske kirjeldada kellelegi, kes seda ise kogenud ja näinud ei ole. Lühidalt öeldes oli väga tore ja eestlased pidasid end üleval nagu eestlased ikka - tublid ja viisakad ja lõpus pakkusid end lahkelt ligi 500le õpilasele võileibu valmistama :)

Kuigi paljudel õpilastel ei ole võimalik YESile minna, siis teadke, et vabatahtlikuks võite te sinna ikka minna olenemata oma vahetusriigist. Saladuskatte all võin öelda, et mulle isiklikult meeldib YES vabatahtlikuna rohkem kui õpilasena, nii et pange vaim järgmiseks aastaks valmis!

PS! SUUUUUUR-SUUUUR aitäh mu kahele vaprale kamraadile Alice`le ja Mallele, kellega koos me kõik õpilased elusalt ja tervelt Eestisse toimetasime :)

Aile Arro

Saksamaa 09/10

Euroopas 2013/2014 õppeaastal vahetusel olnud õpilased on seega turvaliselt koju tagasi jõudnud ning tegelevad Eesti ellu taas-sisseelamisega :) TERE TULEMAST TAGASI!