Otsi siit blogist

4/09/2015

130 päeva vahetusaastani - kas Eesti on valmis?

30 õpilast
53% sakslased
40% eriprogrammis
20% Aasiast
3% noormehi


Eesti rahvastiku paiknemine, 31.12.2011 seisuga
Täpselt 130 päeva pärast algab 30 noorel 8 erinevast riigist vahetusaasta Eestis. Eestis, mis rahvaarvult jääb 8 kordselt alla kõige väiksema rahvaarvuga riigile (Šveits), kust õpilast ootame. Samas ootame õpilasi ka Jaapanist ja Mehhikost, kes samas pingereas 128 ja 112 miljoni elanikuga vastavalt 10. ja 11. kohal maailmas seisavad. Eesti koht maailmaedetabelis - 150. Tekib pisut kõhe tunne.

Mis teeb järgmise lennu eriliseks? Üheks eripäraks on noormeeste vähene arv. Hetkeseisuga on 100% kindel, et tulemas on üks Jaapani noormees, aga võib-olla tuleb Saksamaalt veel lisa. Teise eripärana tooksin välja grupi suhtelist noorust, sest teadaolevate õpilaste keskmine vanus on 15,7 (min 15a, max 18a). kolmandaks tõsiasi, et 40% õpilastest on valinud eriprogrammi.


Õpilased loodusprogrammi väljasõidul
Eriprogrammide eripäradeks on noore süvendatud huvi mõne valdkonna vastu, kas siis muusika, kunsti, filmi, teatri või looduse. Neist viimase puhul ei ole õpilase kool ega pere asukoht Eestis oluline, sest loodusprogramm koosneb aasta jooksul toimuvatest väljasõitudest, mida korraldavad YFU vabatahtlikud. Muusika, kunsti, filmi ja teatri valdkonnas on aga oluline see, et pere elaks kohas, kus oleks võimalik harrastada antud hobisid. Kas siis kohe erilise kallakuga koolid või võimalus pärast kooli huviringides käia. Alati on suureks plussiks kui kellelgi perest veel sama huviala on, et oleks rohkemat, mida teineteisega jagada.

Hetkel on augustis saabuvad õpilased need, kes uurivad kõikvõimalikku infot Eesti kohta, mida internetist leida on. Kuulavad meie emakeele kõla ja teevad endale selgeks mõned esimesed sõnad, kuulavad/vaatavad Eurovisioonil teise pilguga Eesti esitust ja vaatavad maailmauudistes Eesti (või Euroopa) kohta käivat uudishimuga. Aga mida nad kõige rohkem tahaksid kuulda? Lihtne, seda, et leidub üks tore pere, kes tahaks teda aastaks enda juurde võtta. Aastaks enda juurde, aga pereliikmeks ka edaspidi. Selle rõõmusõnumi on saanud praeguseks hetkeks 5 õpilast, keda oodatakse juba Pärnumaal, Rakveres, Tallinnas ja Harjumaal. 

Igal paigal on oma eripära ja igal õpilasel oma nägu. Mida rohkem erinevaid Eesti tahke suudame õpilastele pakkuda, seda tõepärasemad on lennu ühisteadmised Eestist. Aita kaasa teadmiste tekkimisele ja hakka vahetuspereks. Vahetuspereks olemine on elamus!

Mis nägu saabuvad õpilased täpselt on, saad vaadata siit.
Sobivustesti enda pere ja kõikide paigutama õpilaste kohta leiad siit.

Jälgi ka meie FB kampaaniat, mängus on juustukorv Juustukuningatelt.

Vastates küsimusele pealkirjas - jah, Eesti on valmis. Kas ka Sina oled valmis?