Otsi siit blogist

11/05/2015

Miks tartlased peavad alati nii vara ärkama – ehk aset leidis YFU sügisene WS



On 5.oktoober, laupäeva hommik, inimesed on korraldustiimi logistiku poolt kenasti autodesse jagatud. Tartust tuleb üks autotäis, Tallinnast tuleb rohkem, inimesi Saku KülaVilla poole. Tartu pundi kogunemine kesklinnas jääb traditsiooniliselt hiljaks, aga eks laupäeva varahommikud pole kellegi parimad sõbrad. KülaVilla on õdus koht karjamaal, mille kõrval on väike veekogu, et soojematel päevadel saunast tulijad seal supelda saaksid. Seltskonnas olijad ei tule aga sedapuhku kohale mitte selleks, et üleliia lõbutseda, vaid algab tõsine töötegemine, taaskord toimub YFU sügisene WS (workshop ehk emakeeli töötuba), sel aastal on teemaks ürituste korraldamine. 

Erinevaid üritusi on aktiivse YFUka elus sedavõrd palju,  et teatav korralduskogemus on juba kõigil tekkinud ning päris nullist pole meie vabatahtlikke vaja õpetada. Sellepärast kutsutigi töötuppa kaks koolitajat, kes lähenesid teemale teise nurga alt. Karl Jõgi ENL-ist (Eesti Noorteühenduste Liit) tuli rääkima planeerimisest. Ürituste kavandamine ja ettekavatsetult hea korraldamine on võimalik vaid korraliku plaani olemasolul ning just sellest Karl koolituses rääkiski, tutvustades meile SMART planeerimismudeli põhimõtteid. Ühtviisi teoreetilise kui praktilise töötoa pidamine oli kõigile
huvitav.

Teises loengublokis räägiti grupitöö toimimisest, grupi kujunemise põhijoontest, mida grupis töötavad inimesed erinevatel grupitöö hetkedel teevad ning kuidas toimetavad. Samuti praktiliste ülesannetega pikitud blokk oli huvitav kõigile. Nii mõnigi oleks vist legoblokkidega mängimist veel pärast õhtusöökigi jätkanud.

Teise ja viimase päeva hommik algas rahulikult. Hämmastaval kombel olid kõik nagu krapsid hommikul õigeaegselt üleval, jõid hommikukohvi või –teed ja sõid võileibu,hommikuputru.
Teise päeva ainuke tööosa koosnes sellest, kuidas anda peale korraldatud üritust tagasisidet: milline peaks tagasiside olema ja mida sellega peale hakata. Usun, et see blokk oli meile kõige tarvilikum. Igaljuhul oli tegemist hariva töötoaga, mis vähemalt siinkirjutajale oli värskendav ja tore. 

Aitäh korraldajatele ning kohtumiseni selle hooaja järgnevatel WS-idel!


Jürgen Dengo
Ungari 2008-2007