Otsi siit blogist

8/08/2016

JO 2016

Augustikuu esimesel kahel päeval leidis aset JO ehk järelorientatsioon neile, kes äsja on vahetusaasta tolmu oma jalgadelt pühkinud ja Eestisse naasnud. JO on ideaalne koht, kus näha oma lennukaaslasi, analüüsida möödunud aastat ja panna punkt vahetusaastale. See aasta koguneti imeilusasse Paekalda Puhkekeskusesse, mis asub Rummu järve kaldal Harjumaal. Esimene päev möödus kui linnutiivul. Sai vahetusaastaile tagasivaadatud, meeleolukas kuldvillaku mängus nii eesti poliitikat, keelt kui ka muusikat meeldetuletatud ja ka YFUle kohaseid mänge mängitud. Õhtule pani punkti mäng “YFU survivor”, mis pani 2015/16 lennu proovile kõiges, mida üks tulevane vabatahtlik vajab. Testiti 47 õpilase kiirust, humoorisoont, jõudu, koostöövõimet ja paljut muud. Mängu lõpetuseks loeti ka vabatahtliku vannet. Loodame, et verivärsked jubinad seda vannet ka peavad :) Peale vande andmist käidi saunas, supeldi Rummu järves, kuulati üksteise lugusid ja nauditi eesti suveööd.

Teise päeva mahtus veel üks töötuba ja ka fotojaht, mil õpilased said humoorikalt eriteemade kohta pilte klõpsutada. Varsti oligi aeg juba kodu poole suunduda, aga enne seda saadi veel oma ELOl kirjutatud kirjad kaasa.

Tuleb tunnistada, et pole ammu nii emotsioonide rikast YFU üritust olnud. Sai nii nutta kui ka naerda ja loodan, et 24. lend sai oma vahetusaasta väärikalt lõpetatud. Loodan neid kõiki ka kindlasti vabatahtlike ridades näha!

Katariina Past Argentiina 2013/14
JO’16 peakorraldaja

Siin on ametliku aftermovie link : 
https://www.youtube.com/watch?v=6oWWzdTv1ic&feature=youtu.be