Otsi siit blogist

5/31/2014

Võti inimeste südamesse

Kui eelmisel korral kirjutasin tähelepanu võitmisest, siis sel korral võin julgelt väita, et Solarise keskus on tähelepanu saamiseks suurepärane koht. Kolmapäevane pressikonverents oli konkurentsitult YFU ajaloo parim ning köitis ka nende tähelepanu, kes seda oma päevaplaani kirjutanud ei olnud. Loomulikult oli selleks tarvis endast suuremalt märku anda kui ainult aatriumis kõneleda. Siinkohal tulid appi arvukad õhupallid, flaierid, värviraamatud ja eelkõige silmatorkavates pusades yfukad, kes silmade särades möödujatele infot jagasid. Aitäh teile!

Pressikonverentsi põhisõnum oli see, et vahetusõpilaste mõju perelastele on positiivne. Perekond Tomp tõi välja tõsiasja, et omad lapsed muutusid vahetusaasta vältel korralikumaks, sest kuidas saakski olla halvem kui vahetusõpilane, kes kõik öeldu ära teeb. Vahetusõde Kertu lisas omaltpoolt, et ühe venna asemel kahe venna omamine on lisanud argipäeva vaheldust ja rohkem on neid, kellega midagi koos teha. Stereotüüpne mõtlemine on kadumas ja uued kultuurid ootavad avastamist. Tegevdirektor Oliver Kontram, vahetusõde Kertu Ruutma ja vahetuspere Tomp leidsid üksmeelselt, et kui vahetusõpilane peres, siis tuleb ühiseid tegemisi aasta jooksul juurde ja oma kultuuri õpitakse paremini hindama ja väärtustama. Meist kõigist saavad paremad eestlased.

Õhtune kontsert Triinu Otsa ja Jüri Pootsmanni esituses oli jätk heale päevale ja tõi rahvast rõduäärele kaasa elama. Suured tänud esinejatele! Ühele õnnelikule naeratas fortuuna ning edaspidi on tal võimalik maailma avastada YFU kirjadega reisikohvriga. Õhtul oli Solarist vallutamas ka arvestatav hulk hetkel Eestis vahetusaastal olevatest õpilastest, kes nii mõnelegi möödujale selle viimase vajamineva julgustuse andsid, et vahetuspereks olemine teoks teha. Tuli korrata, et elama ei pea ilmtingimata suures linnakeskuses, vajalik ei ole oma tuba vaid ikka see, et soov vahetusõpilane võtta peab olema pere ühine otsus, motivatsiooni peab jaguma ning kindlasti pisut kannatlikkust, et esimesed rasked ajad üle elada, keelt ja kultuuri õpetada.

Pakkides õhtul Solarises asju kokku tekkis korraks kurbusehetk, sest see päev sai läbi. Pidin endale meelde tuletama, et päev oli edukas ja seda tiimitunnet, mis tekkis ligi 30 vabatahtlikuga koostööd tehes on sõnades võimatu kirjeldada. YFU on parim vabatahtlike organisatsioon ja me tuleme Solarisse kindlasti tagasi!

Heili Johanson

YFU Solarise päeva projektijuht