Otsi siit blogist

5/28/2014

Millega tegeleb YFU kirju kollektiiv suletud uste taga?

Paljusid huvitab, mis YFUs toimub nendel aegadel, kui väljaspoole paistab olevat vaikus ning rahu. Tegemisi meil siiski jagub! Üritame üheskoos muuta YFUt paremaks ning kättesaadavamaks meie erinevatele sihtgruppidele (õpilased, vahetuspered, koolid, koostööpartnerid ja mitmed teised). Järgnevalt võibki lugeda möödunud nädalavahetusel aset leidnud kohtumisest, mille abil saame suve jooksul loodetavasti juba uueks hooajaks mitmeid põnevaid uuendusi läbi viia!


Mida ikka ühed õiged yfukad teevad, kui Eestit tabab keset maikuud juulikuu soojarekordeid meenutav troopikalaine? Mida muud, kui et ronivad seminariruumi, ragistavad ajusid ning vihuvad koostööd teha. Ja on sealjuures veel rahulolevad ja õnnelikud.

GIKi ehk gruppide* infokoja eesmärk on kord kaks aastas tuua kokku YFU-sisesed osapooled, et saaks arutada ühiselt just neid teemasid, mis puudutavad organisatsiooniüleselt kõiki. Seekordne GIK leidis aset looduskaunis paigast nimega Roosta ning kohal olid gruppide, juhatuse, nõukogu ning kontori esindajad- kokku 15 inimest.
 
Teemade ring, mida jõudsime läbida, oli lai ning ulatus uhketest tulevikuplaanidest käegakatsutavate väljakutseteni, mis 
kohe-kohe lahendust ootavad.

Üheks keskseks teemaks oli sügisel vastuvõetud strateegia, millele me lähenesime erinevate nurkade alt. Kas me mõistame strateegias püstitatud eesmärke ühtemoodi? Mis kaalu omavad erinevad eesmärgid? Kui kaugele oleme jõudnud strateegia rakendamise tegevuskavadega? Kuidas me üldse strateegia elluviimist jälgime? Milliste näitajate alusel me oma tegevust hindame?

Võtsime aega ka sellele, et vastastikku peegeldada ootusi rollidele, mida erinevad osapooled organisatsioonis kannavad. Sellist analüüsi tasub kindlasti regulaarselt mingi aja tagant korrata, kuna tagasiside, mida iga osapool sai, oli väga väärtulik ning suureks abiks sellele, et me üksteisest mööda ei räägi ja ühiselt toimetamine ladusalt sujub.

 Lisaks eeltoodule jõudsime vaadata otsa ka paarile aktuaalsele teemale nagu järgmisel hooajal aset leidvatele muudatustele stipendiumisüsteemis, peatselt toimuvale suurele suve kokkusaamisele, vahetusõpilaste ja perede toetamisele programmi jooksul ning muidugi vahetusperede leidmisele algaval hooajal siiatulevatele õpilastele!

Me jõudsime palju, meil oli lõbus ja kuna Roosta asub otse mererannas, saime ka asjalikuks olemise kõrvalt sooja suve kõige sinna juurdekuuluvaga nautida. Järgmise korrani!


                                                                                                     Riina Tallo
                                                                                                     Nõukogu esinaine


* gruppide all peetakse silmas YFU jaotust: juhatus, nõukogu, vabatahtlikud, kontoritöötajad (väljaminevad õpilased ja sissetulevad õpilased ning vahetuspered, fundraising). Iga valdkond on omaette grupp. Igat valdkonda võib jaotada ka spetsiifilisemateks gruppideks, näiteks kuulub sissetulevate õpilaste alla ka vahetusõpilaste tugiisikute grupp.