Otsi siit blogist

5/21/2014

Kuidas võita inimeste tähelepanu?


Osa YFU Eesti kollektiivist - Heili Johanson
YFU Eesti ei ole suur töötajate arvult, meid on 9. Meil on 582 registreeritud vabatahtlikku ehk liiget. Vilistlasi, ehk neid, kes meie programmidest läbi on käinud saab kokku lugeda lausa 1500 kanti, sinna alla lähevad nii endised vahetusõpilased kui endised vahetuspered, kõik ühekordselt. Ehk kui juurde võtta kõikide kõik pereliikmed saame kokku juba kindlasti 5-kohalise numbri vilistlasi, kes ühel või teisel moel YFU programmi läbinud. Aga ülejäänud osa rahvastikust?

YFU teeb teavitustööd aastaringselt, kuid kindlasti on hooaegade tipphetked sügisel kui püütakse jõuda tulevaste vahetusõpilaste huviorbiiti ning kevadel kui eesmärgiks leida augustis Eestisse tulevate vahetusõpilastele peresid. Huvigruppidele lähenetakse mitmest nurgast: käime messidel, külastame koole, saadame postiga materjale noortekeskustele, raamatukogudele, kultuuri- ja rahvamajadele, hoiame kodulehe värske, korraldame kampaaniad, suhtleme kirjutava pressiga, käime oma tõekspidamistest ja võimalustest rääkimas raadiotes, anname endast parima sotsiaalmeedias ning aeg ajalt paistame välja ka päris oma üritustega.

Üks selline viimatimainitu on kohe tulemas. Juba vähem kui nädala aja pärast on Solarise keskuses YFU päev. Kolmapäeval, 28.mail, vallutab YFU Solarise keskuse eesmärgiga võita inimeste tähelepanu ning teadvustada neile, et YFU pakub erinevaid võimalusi. Kui vahetusaastale minek on rohkem tuntud valdkond, siis ise võõrustajapooleks olemine tekitab rahulikus eestlases veel üllatusmomenti. Kuigi teadkem, et ka kõik ligi 1200 eestlast, kel vahetusaasta kogemus seljataga on elanud üle maailma just samamoodi vabatahtlike vahetusperede juures ning õppinud seeläbi kohalikku kultuuri nii lähedalt kui vähegi võimalik.

Võttes maailma selga - Saale Kaubi, USA 13/14 
Eestil on palju pakkuda, igal perel on palju pakkuda ja YFUl on palju pakkuda. Meie pakume kõigile teile võimalust tulla 28.mail Solarise keskusesse Tallinnas, et saada osa YFU päevast. Kell 13:00 alustame pressikonverentsiga mille teemaks on vahetusõpilaste mõju perelastele, kuidas muutub aastaga maailmavaade ja kas kultuuride segunemine toimub ikka niisama lihtsalt. Ning õhtul, kella 17:30 – 18:30ni ootame kõiki kuulama YFU kontserti.

Mõlemad üritused toimuvad Solarise aatriumis, kuid hoidkem silmad/kõrvad lahti, YFU on ka mujal varitsemas, pungil olulist informatsiooni, lendlevaid värvilisi õhupalle, värviraamatuid pere pisimatele ja multikultuurseid suupisteid kõigile.

Aitäh tähelepanu eest ja kohtumiseni Solarises!



Lisainfo Solarises toimuva ürituse kohta leiad siit: http://goo.gl/4NNwv5