Otsi siit blogist

7/17/2014

Mission possible – leida vahetuspered!


Kui juuni lõpus rääkisime edukaks vahetusaastaks vajalikest inimestest ja tegevustest, siis nüüd on aeg rääkida sellest, kuidas üldse vahetusaastani jõutakse. Täpsemalt: kuidas leiame võtmetähtsusega elemendi- pere!

2014. aastal on turundusküsimused olnud tavalisest enam päevakajas. Kui senine rekord vahetusõpilasi oli 12/13 aastal 34, siis 14/15 õppeaasta on Eestisse tulemas 37 vahetusõpilast. Õpilased tulevad Saksamaalt, Šveitsist, Serbiast, Jaapanist, Taist, Prantsusmaalt, Hollandist, Belgiast, Argentiinast ja Mehhikost.

Perede leidmiseks kasutab YFU erinevaid tegevusi. Kõige efektiivsem on end sokutada erinevatesse meediakanalitesse. Sellel aastal on YFU esinenud erinevates raadiokanalites ning televiisoris, kõige enam aga ajalehtedes ja –kirjades. Lisaks meediale aga oleme kasutanud teistsuguseid, veidi vähem tuntud nippe. YFU kuulutused on läinud välja erinevate asutuste meililistidesse, CV-online’i, internetifoorumitesse, erinevatele kodulehekülgedele. Väga oluline roll on olnud ka messidel. Nii oleme sellel aastal osalenud enam kui 10l messil erinevates Eesti piirkondades.

Lisaks saatsime sellel aastal välja ligi 1400 infokirja koolidele, kultuuri- ja noortekeskustele ning endistele YFUkatele, et neid meie organisatsioonist teavitada ja paluda sõna levitada. Tänu neile leidsime mitmeid peresid.

Ükski neist ettevõtmistest aga ei toimuks ilma tublide ja aktiivsete YFUkateta. Kõige enam tuleb siinkohal tänada meie rõõmsameelseid ja hakkajaid vabatahtlikke ning endiseid ja praeguseid vahetusperesid, kes on haaranud härjal sarvist ja osalenud meiega messidel, käinud intervjuusid andmas, levitanud informatsiooni YFU kohta oma tutvusringkonnas, Facebooki seinal ja surunud kätte flaiereid. Mis oleks veel motiveerivam kui särasilmne ja entusiastlik YFUkas kinnitamas vahetuslapse võtmise positiivseid külgi?

Mainimata ei saa jätta ka vahetusõpilasi, kes on alati nõus lahkelt osalema erinevatel üritustel ja jagama meediaga oma kogemust. Tublid vahetusõpilased motiveerivad peresid ka korduvalt vahetusõpilasi võtma.

Tänu meie vabatahtlike, vahetusperede – ja õpilaste, koolide, noorte- ja kultuurikeskuste, infolevitajate ja muidu toetajate abile oleme leidnud juba 34 peret 37st. Seetõttu tahame teha kõigile abistajatele suure pai ja loota ka edasise toeni!


YFU Eesti sissetulevate õpilaste ja vahetusperede valdkond eesotsas Diina, Heili ja Anna-Stinaga.