Otsi siit blogist

7/01/2014

Õppides lendama.



Suvi on YFUs lõppude ja alguste aeg. Kui äsja oli juttu õpilastest, kelle vahetusaasta Eestis hakkab otsakorrale jõudma, siis sellel nädalavahetusel leidis aset uut algust tähistav sündmus! Põksuvate südametega vahetusõpilased kogunesid kolmeks päevaks, et küsida, kuulata ja õppida.

27.-29. juunini toimus Väike-Maarjas eelorientatsioon ehk ELO, mille eesmärk oli vahetusaastaks ette valmistada meie tulevased vahetusõpilased. Sündmus oli suur ja väärikas - kohal oli 69 suvel startivat vahetusõpilast ning 26 meeskonnaliiget. Ürituse raames räägiti õpilastele kultuuridevahelistest erinevustest, koduigatsusest, reeglitest, elust vahetusperes ning mis kõige tähtsam – anti ka kõiksuguseid nõuandeid ning soovitusi.

Kui reedesel päeval tuli meeskonnalt tagasisidet, et õpilased on vaiksed ning tagasihoidlikud, siis laupäeval oli lugu hoopis teine: õpilased olid hakanud töötubades aktiivselt kaasa mõtlema, esitati rohkelt küsimusi ning sooviti kuulata vabatahtlike enda vahetusaasta lugusid. Nende kolme päeva jooksul mängiti ka rohkelt erinevaid mänge, mille käigus pandi proovile õpilaste oskus fotografeerida, näidelda, võimelda ning ka elu eest varjuda.

Tore oli näha, et ürituse lõpuks oli õpilastes tekkinud ühtsustunne, omavahelised naljad ning arusaam, et varsti ongi vahetusaastale minek. Võime käsi südamel öelda, et meeskond andis endast parima, et meie tulevased vahetusõpilasteks eesseisvaks võimalikult hästi ette valmistada. Suur tänu meie maailma parimale meeskonnale ning tuult tiibadesse kõikidele vahetusõpilastele!


Liisa-Triin Pallase ja Martin Arro

ELO 2014 peakorraldajad

Vahetusõpilased astuvad lennukile juuli ning augusti jooksul, et minna avastama laia maailma ning tulla sealt tagasi koos unustamatute mälestuste, külmavärinaid tekitavate kogemuste ning avatud meelega. Soovime neile kõigile edu!

VAATA KA LÕBUSAT MEELOLUVIDEOT ÜRITUSEST! 





Video autor: Liisa Pohlak (vahetusõpilane USAs 2012/2013, praegune aktiivne vabatahtlik)