Otsi siit blogist

6/27/2014

Hindamatu väärtusega aitäh!


Vahetusaasta Eestis toimib hästi mitmel põhjusel. Nendest kõige olulisem on vaieldamatult see, et meil on olemas pered, kes vahetusõpilastele kodu- ja peretunnet pakuvad. Nende perede peegeldus on see, millisena lahkuvad õpilased jäävad Eestit mäletama ja kuidas nad Eestist oma perele ja sõpradele edasi räägivad. Pere traditsioonidest saadud kogemused võivad kanduda edasi nende peredesse ja Eestist saab koht, kuhu ikka ja jälle tagasi tullakse. Kõik, mida pere aasta jooksul teeb, on YFU jaoks hindamatu! Meil jääb üle öelda ´aitäh´. 
Aitäh! 


Kui perel on aasta vältel raske, tõttavad appi tugiisikud, kel kõigil vahetuskogemus olemas. Tugiisikute töö seisneb suuresti muredega tegelemises ja võib seega olla kohati väga keeruline. Aga alati on hea näha enda töö vilju, seda, kuidas murepilved kaovad ja naeratused tulevad inimeste nägudele tagasi. Suur aitäh teile, tugiisikud, et olete järjekordse aasta edukalt lõpule viinud!

Tugiisik on eelkõige tugi perele, õpilase esimene sõber ja abikäsi on vidin. Vidinad on need noored, kel vahetusaasta seljataga ja kes tunnevad, et saavad oma kogemuse läbi toetada Eestisse saabuvaid õpilasi. Nende ülesanne pole kerge, aga kui endal jaks otsa saab, siis tuleb appi seesama tugiisik, kellest eelnevalt juttu oli. Veel üks sõber välisriigist on vaat et garanteeritud. Aitäh teile, vidinad!

Aasta poleks olnud selline nagu ta oli kui poleks olnud suurepärast ürituste korraldamise tiimi, kelle õlul lausus kolm pikemat ja üks lühem laager õpilastele. Vanemate vabatahtlike kaasabil korraldati suvised perede koolitused,  perede juturingid sügisel ja kevadel ning meeleolukad jõuluõhtud põhjas ja lõunas. Kõigi panus väärib meiepoolset tänu, sest ilma teieta ei oleks YFUt. Aitäh, teile!

Kohatu oleks siinjuures unustada koole, kes võtsid vahetusõpilased enda hoole alla ja pakkusid neile kõike, millest üks vahetusõpilane unistada oskab. Koolist leiti uued sõbrad ja õpiti eesti keelt, maitsti koolitoitu ja avastati end läbi hobiringide. Igasse klassi jääb vahetusõpilase lahkumisega väike tühimik, aga olge mureta, augustis tuleb Eestisse 29 õpilase asemel juba 37 vahetusõpilast ning tõenäosus, et YFU aitab tühja kohta täita on suur. Aitäh teile, armsad koolipered, et võtsite enda sekka ka vahetusõpilasi!

Aitäh toetajatele ja partneritele, aitäh huvikoolidele ja loodusprogrammi läbiviijatele, kõigi väikestest panustest on kokku pandud suur pilt. See on nagu mosaiikmõistatus, mis on ilus alles siis kui kõik tükid on paika pandud. Ja tükid on paika pandud – pilt on koos. Nüüd saame sellest rõõmu tunda ja salvestada selle enda mälusoppidesse.

Aitäh veelkord kõigile, kes 13/14 lennu edukale aastale kaasa aitasid!


YFU Eesti sissetulevate õpilaste ja vahetusperede valdkond eesotsas Diina, Heili ja Anna-Stinaga.