Otsi siit blogist

4/02/2015

Sinu panusel on väärtus!

 Tänapäeva kiirelt arenevas ühiskonnas valitseb võimaluste paljusus. Ole ainult ettevõtlik ja haara neist kinni. Osa, mis YFUs on aga püsinud läbi ajaloo muutumatuna, on see, et igal aastal astuvad noored YFU kaudu maailma kogema. Täpselt sama kaua on olnud teemaks küsimus, kes või kuidas saab ja võiks rahastada seda kogemust. Üheks lahenduseks on toetused ettevõtetelt ja headelt inimestelt väljastpoolt organisatsiooni, aga mida saame me ise, yfukad, ära teha?



 Alates märtsist 2015 on YFU stipendiumifondil uus nimi YFU fond Uks Maailma. Fondi on oodatud annetama kõik yfukad ja yfumeelsed. Uus nimi peegeldab võimalust, mida fondi annetamine loob - avab uutele õpilastele võimaluse minna maailma kogema.
Anneta sobiv summa Uks Maailma fondi: võimalik toetada ühekordse annetusena või igakuise püsiannetusena. Tänu seni laekunud yfukate panusele on kogunemas 4 stipendiumit: Saksamaa, Euroopa, Muu Maailm ning Ameerika Ühendriigid. Loe täpsemalt SIIT.



 Mis aga motiveerib ettevõtteid YFU tulevasi vahetusõpilasi toetama? Sellele otsisin vastust 10lt healt ettevõtte esindajalt, kes YFU õpilasi läbi aastate kõige enam rahaliselt toetanud on. Need on: AS Pipelife Eesti, AS Viimsi Keevitus, AS Advokaadibüroo Sorainen, OÜ Bilanss, OÜ Splitter, OÜ NG Investeeringud, AS AJ Tooted, OÜ Traveter Ehitus, Vestman Grupp ja AS Hydroscand.

Otsustajate peamisteks ajenditeks toetamisel on lihtsad põhitõed nagu:
  • toetada ettevõtlikke, julgeid ja sümpaatseid noori, kes julgevad toetust küsida ja ennast esitleda;
  • ning anda võimalus noortele maailma kogemiseks, maailmapildi avardamiseks, õppimiseks ja nende kogemustega Eestisse tagasitulemiseks.


Tihtilugu võib ajend seotud olla isiklike emotsioonidega, varasema kokkupuutega õpilasvahetusega või tuttavate ja sõprade mõjutuste ja soovitustega. Ettevõtted tahavad näha noorte pingutust, oma tahte ja soovi selget väljendamist ning põhjendamist. Ainult nii on võimalik otsustajas huvi äratada ja teda kaasa mõtlema panna.
Kõigi kümne intervjueeritud ettevõtte jaoks on YFU noorte toetamise näol tegu heategevusega kõige paremas mõttes (altruismi või filantroopiaga), mille juures alateadlikult ongi olulisim sisuka ja meeldiva tagasiside saamine toetuse saajalt, mis hoiab toetustegevust jätkusuutlikuna.

Toetajate tegevus on igati tänuväärne! Kui sõnumit ka rohkem jagatakse, aitab see avardada inimeste silmaringi ja muuta keskkonda meie ümber paremaks. Nii saab filantroopia kultuur Eestis jõudsamalt edasi areneda.

Uurimistööga saab lähemalt tutvuda SIIN.

Ühendame jõud!

Reeli Lonks
Koostööpartnerite koordinaator