Otsi siit blogist

7/09/2015

ELO 2015

Seltsis segasem! YFU 24. lend ning vahvate vabatahtlike meeskond.

KES: YFU 24. LEND
MIS: EELORIENTATSIOON
MILLAL: 26.-28. JUULI 2015
KUS: KURTNA

MIKS: MOTIVEERIDA, KOMMUNIKEERIDA, VALMISTADA VÕP ETTE EDUKAKS TOIMETULEKUKS KÕIKIDE TÕUSUDE JA MÕÕNADEGA VAHETUSAASTA JOOKSUL

TIIM: PEAKORRALDAJAD MARTIN ARRO JA ANNELI VÕSANDI; TIIMARID 2015

AGA KUIDAS?

Mänguhoos :)
ELO ehk eelorientatsioon on YFUs iga-aastane üritus mõeldud väljaminevatele vahetusõpilastele, et neid ette valmistada vahetusaastaks. ELO on hea koht, kus lähemalt tutvuda oma lennukaaslastega ning leida vastuseid küsimustele, mis on ehk hinge kripeldanud vahetusaastale mineku osas. Sel aastal kogunes TIIM Kurtnasse, kus õpilasi hakati vastu võtma energizeritega, mis on juba kaua ilmestanud YFU üritusi. Avasõnade järel hakkas pihta tihe graafik täis erinevaid töötube. Esimesel päeval said õpilased lähemalt kuulda kultuurist, kommunikatsioonist ja vahetuskogemustest vabatahtlike silme läbi. Kuna tööpäev oli üsna mahukas, siis õhtul sai õpilasi lõbustada iga-aastaste yfukate mängudega.

Laupäeval ootas õpilasi ees järjekordne sisukas ja põnev infopäev, seega tuli õpilased üles äratada humoorika võimlemiskavaga, mille tiimarid Martin Arro ja Henri Lempu olid väga edukalt kokku pannud. Laupäev kujutas ennast palju probleemide lahendamisi, räägiti kultuurišokist, reeglitest ja ka piiridest. Õhtuseks programmiks olid vinged freestylerid kokku pannud telesh
ELO 2015 peakorraldajad Martin Arro ja Anneli Võsandi
ow „Maamees otsib naist“, kus seekordses saates otsis omale abikaasat maamees Papa Pohlak.

Järgmisel hommikul aeti õpilased järjekordselt voodist välja hommikuvõimlemist tegema, sest töö ootas. Viimane päev kujutas endast pisut praktilisemat informatsiooni, simulatsiooni ning ka lapsevanematele tehti infotund, kus neile selgitati lähemalt kõike seda, mida ka õpilased olid kuulnud. See järel said õpilased oma kodinad kokku pakkida, uute sõpradega hüvasti jätta ja koju seedima minna.

Tuleb tunnistada, et tänavune ELO oli väga rõõmustav ja meeldiv üritus tänu kõikidele toredatele aktiivsetele õpilastele, kes tulid kohale avatud meeltega ja tahtega midagi uut õppida. Tiim andis omalt poolt kõik, et teha see õpilastele võimalikult huvitavaks ning põhjalikuks. Omalt poolt sooviks tänada vapustavad peakorraldajaid, kes suutsid kogu ürituse imehästi läbi viia ning seejuures jääda lõbusaks!

Uuel aastal uue hooga ning palju edu ning ettevõtmist YFU 24. lennule!

Inger
Holland

13/14