Otsi siit blogist

7/17/2015

VAHETUSAASTA ALAKU!








Uus aasta YFU Eesti vahetusõpilastele on alanud ja oma vahetusaastale on lennanud esimene õpilane. Mai-Liis alustas neljapäeval oma reisi Indoneesiasse, olles esimene Eesti õpilane, kes oma vahetusaasta Indoneesias veedab.


Indoneesia on riik Kagu-Aasias, mis hõlmab suurema osa Indohiina poolsaare ja Austraalia vahele jäävatest saartest. Riigi pealinn on Jakarta ning maismaapiir on Indoneesial Malaisia, Ida-Timori ja Paapua Uus-Guineaga.
Indoneesias on esindatud paljud etnilised, lingvistilised ja religioossed rahvad ja hõimud. Kõige suurem ja poliitiliselt domineerivam rahvusgrupp on jaavalased. Vaatamata suurele rahvaarvule ja tiheda asustusega piirkondadele on Indoneesias laialdased metsiku loodusega territooriumid, kus on rikkalik bioloogiline mitmekesisus.


Eestiga sarnaselt koosneb Indoneesia kooliharidus kolmest etapist: algkool, põhikool ja keskkool. Riiklik ja õppekeel on Bahasa. Erinevusena Eestist on lastel nädalas 6 koolipäeva – esmaspäevast laupäevani. Indoneesia ühiskonnas on perel suur olulisus. Pered on väga lähedased ja noored elevad pikalt koos vanematega. 





Teisipäeva öösel lendavad järgmised vahetusõpilased Tšiili ja pärat neid laupäeval lennatakse Taani. YFU Eesti lennujaama MM on ametlikult alanud ja ei ole kaugel aeg, kui saadame vahetusaastale ka viimase õpilase Kanadasse.

Soovime oma vahetusõpilastele lennukat, õpetlikku ja ainulaadset aastat! Kohtumiseni juba järgmisel suvel. J

Agnes 
Väljaminevate õpilaste programmispetsialist