Otsi siit blogist

9/10/2015

JAAS - Jubina elutsükli avapauk!


Vahetusaasta ei ole vaid üks aasta välismaal. Uskuge või mitte, aga tagasi Eestisse tulemine on pea sama raske, veider ja huvitav kui ära minemine. Seetõttu toimuvad sarnaselt vahetusriigi üritustega pidevalt seminarid ka Jubinatele ehk sellele vahetusõpilaste lennule, kes viimastena tagasi kodumaale on tulnud.

29. augusti hommikul veidi enne kella kümmet oli Tallinna YFU kontori ees Kevade tänaval näha palju noori YFU 23. lennu õpilasi, kes usinalt läbi vihma ja poriloikude sumpasid, et jõuda bussile, mis viis Paunküla heaolukeskusesse Jubinate Aasta Alguse Seminarile ehk JAASale. Kohale jõudes oli ilm ikka veel kole ja märg, läks vaat' et hullemakski, aga meie tuju aina tõusis, sest koos on alati vahva! Meid ootas ühtlasi juba ees kõige lahedam korraldajatiim: peakorraldaja Heliis, freestylerid Käroliis ja Georg, tiimarid Anneli, Martin, Inger, Grete, Elina, Rudolf, Malle, Liisa, Sandra. Meie tegemisi jälgis (ja tegi kaasa) ka Zélie, YFU vari Šveitsist.

Juba varsti hakkaski pihta töö, sest päris niisama meid kutsutud ei oldud. YFU tegevjuht Kadri Eensalu oli tulnud meile rääkima sellest, kuidas üks mittetulunduslik organisatsioon töötab ning mis panuse meie ise selle toimimisse anda saame. JAAS ei ole kohustuslik üritus ning võib eeldada, et kõik, kes sellegipoolest kohale on tulnud, soovivad ka edaspidi end YFUga siduda. Jätkasime väikese eneseanalüüsiga ning õhtupoole toimus ka Värbamislaat, kus saime rohkem teada vabatahtlike eri töövaldkondadest ning enamik meist otsustas, millega nad vabatahtlikuna rohkem tegeleda tahaks (messid, valimispäevad, sissetulevad õpilased...)

Nagu ikka, ei olnud ka seekordne üritus mingisugune tuim istumine. Kõiki tegevusi ilmestasid Tiimi entusiasm ja Jubinate naerukilked, sinna vahele ka mõned MATSINGA! -hüüded, ringtantsud ja muud hüplemised. Üheltki YFU ürituselt ei puudu ka hea söök ega suupisted. Hiljem etendati eri meeskondades koos välja mõeldud näidendeid ning ka Tiimil oli välja panna oma vapustav koondis. Õhtu lõppes sauna, tantsu, mängude ja pika, peaaegu lõpmatu jutuvadaga.

Teisel päeval äratati meid kell 8:40 ja mõni minut hiljem oli kogu seltskond juba maja ees järgimas Henri ja Georgi graatsilisi hommikuvõimlemiseks ette valmistatud tantsuliigutusi. Hommikusöök söödud, mängud mängitud, jagati meile õhtuse teatrikonkursi auhinnad, tänasime oma imelist tiimi ja peakorraldajat laheda ürituse eest ning võtsime suuna Tallinna poole, kus meile räägiti veel lähemalt valimispäevadest. Sest lõpuks saame ka meie õiguse otseselt kokku puutuda uute potentsiaalsete vahetusõpilastega ja otsustada nende saatuse üle!


Pitsa ja kringel kõhus, tark jutt peas, naer suul ja motivatsioon uute YFUkate leidmiseks ja koolitamiseks kaasas, lahkusime noortekeskuse hoonest. Ootame vist kõik juba praegu kannatamatult järgmist kokkusaamist!

Elo Maria Pauman

Prantsusmaa 2014/15