Otsi siit blogist

9/07/2015

Eestit kogemas


Me armastame reisimist. Võiks öelda, et me oleme sellest lausa sõltuvuses - ning juhuslikult sattusime me mõlemad samal ajal Eestisse!



Aga alustame algusest: kes on "meie"? Meie on Alexa USAst ja Lola Saksamaalt.  Me oleme endised YFU vahetusõpilased - Alexa viibis Saksamaal ja Lola USAs (jah, me teame, et me oleme klišeed) - ja suvel me olime internid YFU Eesti kontris.  Ehkki me ei ole kunagi varem kohtunud, saavutasime kohese klapi ja meie seiklused said alata. 

Alexa saabus Eestisse 16. mai ja Lola umbes kuu aega hiljem 12. juulil. Alexa kuuajane Eestis elamise kogemus tegi ka Lolal kohanemise kergemaks. Avastada oli palju põnevaid vaatamisväärsuseid. Esimesel päeval tegime väga palju reisimisplaane, kuid tuleb tunnistada, et enamik neist puudutas restoranides käimist. Eesti restoranid on suurepärased - ja meie peaksime seda väga hästi teadma, arvestades, et veetsime suurema osa oma ajast toidust rääkides!  

Kuid loomulikult ei tulnud me siia ainult reisima - tegelikult tulime me YFU Eestisse tööle. Ja võime ausalt tõdeda, et kontor on suurepärane! Iga viimane kui tüdruk (jah, YFU Eestis töötasid tol hetkel vaid naised) on eriline ja tore isiksus. Neile meeldib nalja teha, kogemusi vahetada ning nad ei ole kunagi halvas tujus.  Kui meil oli vaja abi kas tööga või restoranikülastustega, olid nad alati valmis meid nõustama. 



Meie tööülesanded olid erinevad, kuna Alexa töötas
Eestisse tulevate õpilastega ja Lola välismaale minevate õpilastega. Me tegime kõike alates küsimustike loomisest ja messidele mõeldud mängudest kuni vahetusõpilastele mõeldud brošüüri loomise ja sotsiaalmeedia haldamisega. Aga tuli ette ka administratiivseid ülesandeid - Lola veetis ühe tööpäeva paberihundiga pabereid hävitades ja Alexa pidi valmis panema ja saatma 1000 kirja. Kuid meil oli väga lõbus: kontoris mängis alati muusika ning tihti külastasid vabatahtlikud, kes tulid kas tööd tegema või niisama juttu puhuma.

Nädalavahetused sisustasime Tallinna külastamisega. Tallinnas on väga palju avastamisväärt kohti ja vaatamisväärsuseid. Meile tundus, et meil ei õnnestunudki kõike näha, kuid andsime oma parima. Me käisime kõigil vaateplatvormidel, jalutasime kõigis parkides (uskuge meid, Tallinnas on väga palju parke), käisime randades, Tallinna tutvustaval tuuril vanalinnas ning õppisime vanalinna nii hästi tundma, et me oleksime võinud õige tee leida kinni seotud silmadega. Me käisime ka linna "hipsteri" osas - "Kalamajas", lisaks käisisme sadamas ja erinevates baarides. Kokkuvõttes võib öelda, et pole linnaosa, kus me poleks käinud. 

Kuid lisaks külastasime ka mitmeid paiku väljaspool Tallinna ja need paigad olid täpselt sama suurepärased kui Tallinn. Eestis on väga ilus loodus: siin on nii metsi kui ka mererannikut, nii armsaid maamajakesi kui ka elavaid linnu. Võib-olla te mõtlete, et kuidas me nii paljudes kohtades saime käia? Sellel on lihtne põhjus: eestlased on väga külalislahked ja ihked oma riigi üle. Nii et kui keegi meid ümbritsevatest inimestest - vahetusperedest, kolleegidest, vabatahtlikest või uutest sõpradest - läks reisile, siis nad alati palusid meil kaasa tulla ja meie loomulikult hea meelega läksime. 


 Kokkuvõttes me soovitame kõigil külastada Eestit ja YFU Eestit. See on ilus ja unikaalne riik ja kahtlemata avastamist väärt!