Otsi siit blogist

10/05/2015

TUUR ehk üks suur kooliralli!


Hei, kõik YFU blogi jälgijad! Kätte on jõudnud uus ja vahva kooliaasta, vahetusaastale on läinud uued vahetusõpilased, Eestisse saabunud uued, värsked ning motiveeritud sissetulevad vahetusõpilased ning YFUs on taas alanud aasta üks suursündmusi-  kõikide  lemmik TUUR!

19.-20. septembril toimus Kloogaranna noortelaagris kõikidele selleaastastele YFU-tuuritajatele põnev, koolitusterohke, samas ka fun koolitus. Juba 19. septembri hommikul, sõites bussiga Kloogaranna poole, oli tunda õhus ootusärevust - ikkagi uutele jubinatele suur ning vastutusrohke ülesanne, milleks on YFU tutvustamine ning erinevate tundide läbiviimine kolme järgneva nädala jooksul.



Nagu eelnevalt mainitud sai, toimus koolitus terve nädalavahetuse. Selle aja vältel toimusid erinevad töötoad ja koolitused. Õhus oli tunne, et kõik tuuritajad olid juba siis NIIIII motiveeritud tunde andma, et koolitust vist poleks vaja olnudki - kõik meist oleks otse erinevatesse koolidesse joosta tahtnud!

Sellel aasta tuurikonspetsioon on aga võrreldes eelnevate aastatega muutunud, seetõttu ka põhjalik koolitus. Endise presentatsiooni asemel pakume meie, tublid tuuritajad, kõikidele koolidele kolme erinevat YFU-teemalist tundi. Need on järgmised:

  1. Tavaline presentatsioon ehk “Elu vahetusõpilasena” on väga vaba tund, kus endised vahetusõpilased räägivad oma vahetusaastast ning kõik võivad küsida niipalju küsimusi kui neid jätkub, samuti tutvustatakse põhjalikumalt YFU programmi ning kuidas üldse vahetusõpilaseks saada.
  2. Teiseks tunniks on keeletund, ehk inglise-, saksa-, prantsuse-, hispaania-, ja teistes soovitud keeltes toimuv tund, kus vabatahtlikud räägivad klassile kultuurist, mängitakse lahedat mängu ning tutvustatakse noortele vahetusõpilaseks minemise võimalusi.
  3. Kolmandaks võimaluseks on ühiskonna tund, kus vabatahtlikud murravad stereotüüpe,
    seletavad väärtuste ja normide erinevusi ning tutvustavad ka muidugi YFUt, ilma milleta poleks  ju ükski tund piisavalt lahe!
    Tublid tuuritajad Anneli ja Egle ühiskonnaõpetuse tundi andmas

Võin käsi südamel kinnitada, et sellel aastal on saanud tuur hoopis huvitavama ning lahedama vormi, kus kõik saavad käe külge lüüa! Vabatahtlikud on motiveeritud tunde andma, alati valmis vastama kõikidele küsimustele ning on alati ka ise särasilmsed ning naeratavad! Meid, tuuritajaid, ei murra taevast sadavad pussnoad või vähesed unetunnid - Kõik koolid saavad TUURITATUD! :)

Näeme koolis!

Ken Põldis
USA 2014/2015