Otsi siit blogist

6/18/2014

Algab lõpusirge

13/14 lend 16.augustil 2013, Kurtnas
Täna on 18.juuni, mõni päev enam kui 10kuud tagasi saabus Eestisse 29 vahetusõpilast 7 erinevast riigist. 9 päeva pärast algab enamuse nende jaoks kodutee – lõpp paistab, aga lõpust algab jälle algus, sest kohanemine kodumaaga pärast aastast eemalolekut võib olla sama raske kui vahetusaasta ise.


Pisarates õpilased aastalõpulaagris viimasel nädalavahetusel on selge tõestus, et nende vahetusaasta on korda läinud ja tekkinud sõprussidemed tugevad. Raske oli saata Lõuna-Eestis elavaid õpilasi ühiselt bussi peale – nad keegi ei tahtnud minna! Ja mis siis veel lennujaamas toimub? Siis nutavad kõik!

Rosa ja Julie, 15.juuni 2014
Eestimaa ilm pakkus kõike, mida soovida võiks – kirjut sügist, talvel lund, ootusrikast kevadet, soojapuhangut aprillis/mais ja lumesadu! ka juunikuus. Tänud ilmataadile, kes kõiki oma erinevaid palgeid näitas.

Carlotta ja Victoria, 15.juuni 2014
YFU Eesti jääb mäletama 13/14 lendu kui pisikest segasummasuvilat, kus leidus nii looduslapsi kui tehnikainimesi, imelisi lauluhääli ja teatritalente, kunstihuvilisi ja sportlaseid. Aasta vältel tuli ikka ette erinevaid probleeme, suuremaid ja väikeseid, aga lõpuks lõppes ikka kõik õnnelikult – sest muidu nad ju ei nutaks!

Praegu on aga aeg, mil peab jätma pisarad, suruma need alla ning naeratama, sest lõpp ei ole veel käes, lõpusirge alles algas ja 9 päeva on pikk aeg. Meeleolukatest jalgpalliülekannetest võivad saada tuliselt emotsionaalsed heitlused kui mängimas vahetusõpilase kodumaa, elagem kaasa ja loodame üheskoos, et YFU võidab!

Pea pooled augusti keskel Eestis vahetusaastat alustavad õpilased ei ole veel endale pere leidnud. Tunned, et tahad aidata? Mõned lihtsad viisid, kuidas igaüks saab kaasa lüüa:
          YFU vahetuspereks olemine on elamus:
  • Räägi iga päev kellegi uuega YFUst, hea sõna levib kiiresti!
  • Märgi oma suured ja väikesed teod üles: http://goo.gl/8LhFQp
Üheskoos suudame enamat!

Heili Johanson
YFU Eesti MTÜ, juhiabi
13/14 lend vahetusõpilasi ja YFU vabatahtlike tiim 15.juuni 2014, Kurtnas