Otsi siit blogist

8/14/2014

YFU Suvepäevad 2014




Juba viiendat suve on YFU vabatahtlikud kogunenud selleks, et veeta ühiselt aega, õppida tundma teisi, kes YFUs lühemat või pikemat aega tegutsenud on ja lihtsalt nautida ilusat ilma. Kuidagi on YFU-l alati ilmaga Suvepäevadel vedanud. Alates 20. juubelist on Suvepäevadel ka erilisem tähendus. Nimelt tunnustatakse siis aasta tublimaid vabatahtlikke, kes hooaja jooksul märkimisväärselt YFU-sse on panustanud.

Sellel aastal toimusid Suvepäevad 9. augustil Padisel, Kallaste talus, looduskaunis kohas. Kohal oli nii neid, kes just vahetusaastalt tagasi tulid, kogenumaid vabatahtlikke, kui ka peresid väiksemate ja suuremate lastega, kokku 93 inimest. Kõige pisematele tuli külla Pipi, kelle õhupalliloomad, näomaalingud ja mängud suurt elevust tekitasid. Teised said osa võtta vaheldusrikkast programmist. Turismitalu maa-aladel korraldati suur seiklusmäng, kus tuli ära arvata üsna mitu mõistatust, kuni viimase lõpliku mõistatuseni jõuti. Samal ajal algas Anneli Ohvrili workshop, kus räägiti kilekottide kahjulikkusest loodusele ja ka meile endale ning selgitati ka näiteks biolaguneva kilekoti tagatausta. 

Peale seda saime katsetada furoshiki tehnikat rätiku peal, mis on jaapani sidumistehnika. Anneli näitas erinevaid viise kuidas rätikust teha põnevaid eriilmelisi kotte. Kes aga soovis meisterdada ja veelgi uusi oskusi saada, võis õppida ära kinkekottide tegemise. Materjalideks kasutasime meie oma YFU eelmise hooaja ajakirju ja andsime neile uue kasutusviisi.
Vabatahtlike tunnustamiseks viisime läbi ka Aasta Vabatahtliku tseremoonia, kus anti tiitlid üle kõige tublimatele vabatahtlikele. Anti välja erinevaid tiitleid, mis on seotud erinevate valdkondadega YFU vabatahtlike töös. Kõige olulisem tiitel oli Aasta Vabatahtliku oma, mille sai vabatahtlik, kes aasta jooksul uskumatult paljudes üritustes osa võttis ja korraldada aitas ning lõpuks veel peakorraldajaks ja koordinaatoriks hakkas. Aasta Vabatahtliku tiitli üheks osaks on rändkohver, mille sees peitub päevik, kuhu võitja tarkuseteri ja mõtteid tulevastelele Aasta Vabatahtlikele kirja saab panna.

Palju õnne veelkord kõikidele tiitlisaajatele! YFU tänab südamest:

Aasta Vabatahtlik - Johanna Viik
Aasta Päästja - Riina Tallo
Aasta Uustulnuk - Piret Kamber
Aasta Särasilm - Mark Basalõga
Aasta Messias - Kadri Oviir
Aasta Valija - Liisa Pohlak
Aasta Lapsevõtja - perekond Pärn/Olesk
Aasta Tugiisik - Kadri Parmakson
Aasta Vidin - Heliis Nemsitsveridze
Aasta Pereleidja - Maire Luud
Aasta Kodukäija - Anu Land

Lisaks tänab YFU inimesi, kes meiega on olnud pikka aega ja kes on panustanud just siis kui meil on vaja, olgu see IT valdkond, eesti keel või Virumaa pered!

Kristi Saks on seisnud hea YFU õigekirja eest.
Urmas Undusk on lahendanud meile võimatuna näivad IT väljakutsed.
Lea Kullerkupp on toonud Virumaa YFU kaardile.
Aitäh teile!

Peakorraldajana olen tänulik kõikidele, kes Suvepäevade korradamisesse oma panuse andsid ja aitasid sellest päevast ühe suurepärase ürituse teha! Samuti tänan kõiki, kes Suvepäevadel osalesid ja kelle tõttu see just nii tore üritus oli!


Alice Kääramees, Suvepäevade peakorraldaja