Otsi siit blogist

9/05/2014

Suvele tuleb punkt panna ikka yfukatega!

Kui mina juuni lõpus oma vahetusaastalt tagasi jõudsin, tekkis kohe küsimus – mis edasi? Vahetusaasta sai küll ametlikult läbi, kuid lihtsalt endise elu juurde tagasi pöörduda ju ka ei taha, ei saakski. Aasta välismaal oli niivõrd suurepärane, et tahaks seda igal võimalikul moel pikendada. Parim mõte, kuidas seda teha, oli hakata vabatahtlikuks YFUs.  Kõigi minusuguste uute vabatahtlike (jubinate) koolitamiseks ja suunamiseks toimus 30.-31. augustil Kehtnas esimest korda Jubina Workshop (Jubina WS). Mina võin ürituse kohta öelda ainult seda – SUPER AWESOME!

Algas päev üsna vara. Kui teised minuvanused võtavad sellel ajal veel oma suvest viimast ja magavad lõunani, siis meie, jubinad, pidime juba poole kümneks ennast Balti jaama kohale ajama, et rongi peale astuda. Peale seda ootasid meid peatuses tiimiliikmete autod. Ööbimiskohta jõudnud yfukate esimene küsimus oli loomulikult: „Millal süüa saab?“ Ja tõesti peab ära mainima, et YFUs heast toidust puudust ei tule. Ega selgi korral läinud kaua, kui juba kõigil toit ees oli.

Kõhud täis söödud, kuulasid jubinad, kuidas juba kogenud vabatahtlikud tarka juttu rääkisid. Põhiliselt tutvustati meile kõiki YFUs toimuvaid üritusi ja muid tegemisi, milles saaksime ise kaasa lüüa. Hiljem tuli uutel vabatahtlikel uurida YFU Eesti konkurentide kohta ja koos jõudsime poliitkorrektsele järeldusele, et kuigi on olemas veel mitu õpilasvahetusprogrammi, on YFU siiski kõigist peajagu üle, seda näitab ka järjest kasvav nii välja- kui sissetulevate õpilaste arv.

Õhtupoolikul toimus aarete jaht, kus pidime tõlkima pokude keelt ja lahendama selles keeles kirja pandud ülesandeid. Kõige lõbusam oli mõelda regilaule tiimarite (ürituse korraldajate) Malle, Mariini ja Johanna ülistuseks ning pärast kõigi teiste omi kuulata. Õhtu nael oli muidugi küpsisetort, mille superlahedatest vabatahtlikest koosnev tiim oli meisterdanud (YFUs on toit siiski põhiline). Hiljem sai saunas istudes mängitud väga yfulikke mänge, kus pidi laulma või loomahääli tegema, mille peale tekkis küsimus, mida küll süütud möödakäijad mõtlema pidid, kui aknast sellised asjad kostusid.

Pühapäeval toimus valimispäeva koolitus, tänu millele saame kohe ka neid samu üritusi potentsiaalsetele vahetusõpilastele ise läbi viima hakata. Peale seda tuli juba aeg sõita tagasi Tallinnasse ja ühtlasi jätta hüvasti suvega, mis oli rohkesti täis kõiksugu mõnusaid üritusi ja millele vaatavad kindlasti kõik yfukad tagasi kui väga tegevusterohkele ja lõbusale ajale.

Mina ei suuda ikka ära imestada kõikide vabatahtlike usinust, kes ikka ja jälle nii vahvate ürituste korraldamisega hakkama saavad ja selle nii endile kui teistele megalõbusaks muudavad. Nüüd ei jaksa ära oodata, millal juba ise esimest valimispäeva tegema minna, uusi vahetusõpilasi näha ning neile sama toredaid üritusi korraldada saan. See saab kindlasti olema üliäge!


Grete-Liis Paavo (Ecuador 2013/2014)