Otsi siit blogist

10/23/2014

Loomelised sügistuuled puhuvad!

Sama palju värve kui sügistel puudel :)
Oktoober tõi endaga ühes kullakarva puud, öökülmad ning YFU kontoritöötajate workshopi. 14ndal ja 15ndal oktoobril kogunes YFU Eesti pisike kollektiiv Tartu kontori seinte vahel, et jagada, arutada, järeldada ning luua. Need olid kaks imevahvat päeva täis inspiratsiooni ning naeru ja usume, et sealt said alguse nii mõnedki innovaatilised mõtted, mis hakkavad YFU Eesti nägu tasapisi muutma ning seda ikka paremuse poole.

Mida kujutab endast üks workshop? Tegemist on sisuliselt ühe pikema koosolekuga, mille eesmärk on arutada ühiselt igale valdkonnale olulist ja jõuda koos värskete mõteteni ühe või teise aspekti edendamise osas. Igapäevane kiire elutempo selleks võimalust ei jäta, mistõttu on YFUs üleüldiselt muutumas traditsiooniks loometegevuse tarbeks eraldi aja võtmine. Samuti on see suurepärane viis liita meeskonda ning veeta meeleolukat ühisaega.

Aasta 2014 workshopi põhiteemadeks olid:

  • Aruandlus ühiskoosolekuks – kuidas muuta iga valdkonna poolt esitatav aruanne kergesti hoomatavaks, pilkupüüdvaks ning samas säilitada informatiivsus. Jõudsime järeldusele, et senise lohiseva neljal A4 lehel ilutseva ülevaate asemel võiks rakendada mõnda järgnevatest meetoditest – aruanne kas video, graafilise joonise või Prezi presentatsiooni vahendusel. Kaardistasime iga meetodi plusse ning miinuseid ja hindasime ideede realiseeritavuse raskusastet.

    Anna ja Terje aruandluse teemadel mõtteid mõlgutamas.
  • Aastaplaani koostamine – selleks, et kõik üritused leiaksid aset õigel kuupäeval ning et kõik tegevused oleks eesmärgistatud, on hädavajalik aastaplaani olemasolu. See tähtis dokument koondab endas tegevuste nimekirja ning nende toimumise ajatelje ja muudab organisatsiooni toimimise sujuvamaks ning läbimõeldumaks. Samuti on see asendamatu tööriist rahastusprojektide kirjutamisel ning laiema kõlapinnaga teavitustöö tegemisel. Ilma aastaplaanita oleksime justkui peata kanad! :)                                                                                                                                     Eesmärgid eesseisvaks majandusaastaks – kuhu soovib YFU Eesti jõuda? Milliseid uuendusi on vaja läbi viia? Vastused säärastele küsimustele on sama olulised kui ajatelg ning käivad sellega käsikäes. Arutlesime koolituste, koostöö, vabatahtlikkuse ja mitmete teiste aspektide üle. 

  • Uus turundusplaan – alates augustist on professionaalne turundusspetsialist Evelin Mägioja tegutsenud koostöös meiega konkreetse turundusplaani loomise kallal. Workshopil tegime kokkuvõtte seni tehtust ning ees ootavatest sammudest. Nüüd, kus meistriteos on peaaegu valmis ahjust välja võtmiseks, tuleb leida parimad viisid selle rakendamiseks ja ellu viimiseks.

Tegevjuht Kadri ragistab kulm kortsus ajusid!
Lisaks just välja toodud punktidele leidus loomulikult ka hulganisti lühiteemasid ning samuti ei puudunud päevadest jalutuskäik Tartu kaunis vanalinnas, maitseelamused õhtusöögil ning kontoritöötajate fotosessioon! Selle tulemused avaldame teile aga juba uuel nädalal :)

Soovime kõigile hubast sügise jätku! Ega need esimesed lumedki enam kaugel pole...








Inspiratsiooni soosiv miljöö Tartu YFU kontoris :)