Otsi siit blogist

3/16/2015

Mis on peredele vahetusõpilase juures oluline?


Eile lõppes 10 päeva kestnud miniuuring, kus küsimuseks oli, millised vahetusõpilased on Eesti peredesse enim oodatud. Kiire ülevaate annab algusesse pandud sõnapilv, pikem ülevaade 167 vastajast tuleb nüüd.

Muusika-, teatri-, tantsu- ja kunstilembus ei kuulu oluliste näitajate alla, küll aga on teretulnud suurema looduse-, spordi- ja filmihuviga noored. Eestlaste loomalembus lõi suuresti välja, 2/3 kõigist vastajatest pidasid seda vägagi oluliseks omaduseks. Vahetusõpilase religioossed tõekspidamised ei mängi olulist rolli, samamoodi ka taimetoitlus. Tõsiasi, kas noor oskab süüa teha ja armastab kokkamist andis kõige kirjumaid vastuseid. Eestlane on äärmusest äärmusesse. Hispaania ja saksa keele oskus ei ole olulised, aga inglise keelt valdav õpilane on eelistatud enamuste perede poolt. Aasiast ootab õpilast mõni üksik perekond. Fakt, kas õpilane on elanud maal või linnas, ei ole oluline, samamoodi ei ole oluline, kas õpilane on pärit suuremast perest. 

Kõige olulisemaks peeti lisaks eelpoolmainitud loomaarmastusele, reisihimulisust, paindlikkust, avatud meelt ja iseseisvust. Lapsemeelsust, tagasihoidlikkust ja TV/arvutit ajaviitena nähakse pigem negatiivses valguses. Lugemist ajaviitena, rattasõiduoskust, ujumisoskust ja head õppeedukust neutraalsena.

Rõõm on tõdeda, et Eesti pered ootavad endale siiski väga mitmekülgseid noori ja hea uudis on see, et oleme teinud perede jaoks asja veel lihtsamaks. Täna avalikustame YFU sobivustesti, kuhu lisame jooksvalt info kõikide nende õpilaste kohta, kes veel endale pere otsivad. Mida test endast kujutab? Täpselt neidsamu küsimusi, kuid lihtsamas võtmes (kas antud kriteerium on oluline otsustamisel) ning omaltpoolt oleme sisestanud info kõikide õpilaste kohta. Testi lõppedes pakub arvuti koheselt sulle just seda õpilast, kellega kõige paremini nende kriteeriumite järgi kokku sobid. Kõlab lihtsalt? Ongi lihtne. Proovi kohe järele www.yfu.ee/sobivustest 

Vastuvõtvaks pereks hakkamise huvi korral kirjuta/helista julgelt. Räägime lähemalt ja teeme selgeks, kas oleme vahetusaastat samamoodi mõistnud. Küsimused saavad vastatud ja pilt selgeks. 

Kontaktid: 
Diina Tuulik                              
programmijuht
diina@yfu.ee
501 0825       

Vahetuspereks olemine on elamus!


Heili

juhiabi/sissetulevate õpilaste programmispetsialist