Otsi siit blogist

4/23/2015

Muutuva näoga YFU

Alates 18.märtsist ehk juba viis nädalat on olnud võimalik olla tunnistajaks YFU ühtse brändi järk-järgulisele avaldumisele. Terve YFU võrgustik üle maailma on kokku leppinud, et hakatakse astuma veelgi ühtsemat sammu ning seda nii ühise logo ja väljanägemise kui ka sõnumite osas. Et meid oleks võimalik näha ja kuulda üle maailma samamoodi.

Mis paistab esimesena silma on ehk uus logo ja selle täiend: rahvusvahelised haridusprogrammid (varasemalt rahvusvaheline õpilasvahetus). Antud muudatus teeb YFU tegevuse 'laiemaks', sest me ei piira ennast vaid õpilasvahetusega. Vastuvõtvate perede kogemus on tihedalt seotud mitteformaalse õppimisega ning samamoodi saavad õpikogemuse need koolid/klassid, kus sissetulevad õpilased õpivad. Kuninglik lilla värvitoon on samuti ühtse YFU standard. Katkematu joonega 'logopall' sümboliseerib YFU kokkuhoidmist ja järjepidevust.

Lisaks põhilogole on igal YFU tegevussuunal oma sümbol ja värv, mida antud valdkonna tegemiste kajastamisel kasutada. Oled ehk märganud, et käimasolev vahetusperede leidmise kampaania on oranži värvi.


Vahetusperede kodusoojust on kujutatud maja sümboliga, mille sees on süda, sest kodust teevad kodu ikka inimesed, kes seal elavad.

Väljaminevate õpilaste teeleminemist märgib ära lennuk. Nad on alati teel, kas vahetusaastale, tagasi koju või tähtede poole oma saavutustega.

Vabatahtlikke ühendab käsi, mille sees on süda, seepärast, et vabatahtlikel on alati süda õiges kohas ja käed tööd täis :)

Toetajaid/annetajaid võtab kokku lihtne süda, mis ühelt poolt näitab toetajate suurt südant ja teiselt poolt toetuse saajate suurt tänu nendesse uskumise eest.

Avatud raamat kuulub arendamise valdkonnale - õppimine, koolitus, treening..


Oleme jätkuvalt sujuval üleminekuperioodil ning mõningatel juhtudel on kasutusel veel eelmine logo, aga liigume vaikselt ühtse brändi suunal. Loodan, et antud sissejuhatus aitab kaasa YFU äratundmisele ka tulevikus.
 
Tunne YFUt ka muutunud näoga!