Otsi siit blogist

6/16/2015

Uus hooaeg võib alata!

Suvi on põnev aeg – vahetusaastal olnud õpilased naasevad, 
uued alustavad rännakut laia maailma ning ülejärgmine 
põlvkond hakkab tasapisi kogunema :)

Meil on väga hea meel tõdeda, et huvi YFU poolt pakutava vahetusaastale minemise võimaluse vastu pole sugugi vaibunud. Igal kevadel saame rohkelt kirju selle kohta, milline on uue hooaja riikide valik ning millal saab hakata sõlmima lepinguid. Täna on see tore päev, kui saame 2016/2017 õppeaasta riikide nimekirja avalikustada!

Suuremalt jaolt on riikide valik jäänud üsnagi samaks nagu eelneval hooajal, kuid meil on suur rõõm tutvustada kahte „uustulnukat“ - ITAALIA ja POOLA!

Itaalia on esimene vahemereriik YFU Eesti poolt pakutavate riikide nimekirjas. See on pungil iidsest ajaloost – varemed Roomas, jalustrabavad kirikud, fresco-maalid, skulptuurid, rikkalik renessaansiaegne kunst ning arihtektuur, UNESCO pärandid. Itaalias on nii äärmiselt moodsaid ja kiire elustiiliga linnu, kui ka hingematvalt kauneid ja rahulikke väikeseid külasid. Loomulikult ei saa mainimata jätta ka maailmkuulsaid paiku nagu Tosca, Sitsiilia ja Veneetsia!

Poola ei jää oma võlude poolest sugugi maha – seal on sündinud ja elanud paljud üldtuntud ajaloolise tähtsusega isikud – näiteks Copernicus, Chopin ja Paavst Johannes Paulus II. Nüüd on ka Sul võimalus uidata samadel tänavatel! Poola inimesed on ääretult sõbralikud ning avatud. Kohalik kultuur ja ka eluolu on omapärane segu lääne- ja idapärasest. Enamik inimesi räägib lisaks poola keelele ka inglise keelt, mis muudab sisseelamise sujuvamaks.

Samuti on sellest õppeaastast taas võimalik minna Lõuna-Aafrikasse – kas siis aastaks, semestriks või suveks!

Pikemalt saad pakutavate riikide kohta lugeda SIIT.


Nagu ikka, on kohtade arv igas riigis piiratud, mistõttu tasub kandideerimisega alustada KOHE NÜÜD! YFU Eesti toimetab usinalt kogu suve, seega ootame Sind endaga ühendust võtma juba täna, et saaksime kaasa aidata Su unistuse täitmisele! Kes teab, võib-olla oled just Sina see, kes juba järgmisel suvel Eestimaa tolmu aastaks jalgadelt pühib...

Foto: Annegret Ventsel (USA 12-13)